SON DƏQİQƏ
XalqXeber.Az » Sağlamlıq » Kivini qabıqla yeməyin faydaları

Kivini qabıqla yeməyin faydaları

Tarix:

29-01-2019, 12:05

/ 1 381 dəfə oxundu.
Kivini qabıqla yeməyin faydaları

Subtropik meyvə olan kivi ölkəmizdə də becərilir və istifadə edilir.

Medicina.a-a istinadən kivi meyvəsinin insan orqanizmi üçün faydalarından söz açırıq:

Kivi aşağı kaloriyə malikdir. 1 ədəd orta ölçülü kivinin çəkisi 100 qr-dır. Onun tərkibində su, zülal, yağ, karbohidrat mövcuddur. Onun enerji dəyəri 48 kkal təşkil edir. Tərkibində bol miqdarda lif var. Bu meyvənin tərkibində C, D, А, В1, В2, РР, В6, В 12, Е, К1 vitaminləri mövcuddur.

Həmçinin kivinin tərkibində kalium, kalsium, maqnezium, dəmir, sink, antiokasidantlar, fosfor, pektin üzvi turşular, flavonoidlər də var. Kivinin əsasən də qabıqlarında lətindən çox antioksidant maddələr mövcuddur. Buna görə də, kivini yaxşı olardı ki, üzərindəkı tükcüklərindən yaxşıca təmizləyərək qabıqlı halda yeyəsiniz. Bu həm də sizin bağırsağınızın fəaliyyətini də bərpa edərək qəbizliyi və həmçinin də disbakteriozu aradan qaldıracaq.

Şərhlər

XƏBƏR LENTİ